Wydawca treści Wydawca treści

Powrót

Warsztaty kulinarne dla uczestników Hufca Pracy w Białymstoku

30 czerwca 2020 r. w studiu kulinarnym ATUTY w Białymstoku odbyły się warsztaty kulinarne pod nazwą „Zdrowe przekąski”, w których brali udział uczestnicy i absolwenci Hufca Pracy w Białymstoku.

Dziesięcioosobowa grupa młodzieży pod opieką prowadzącej Anety Łąckiej zapoznała się z zasadami zdrowego odżywiania. Prowadząca przekazała również podstawową wiedzę dotyczącą doboru składników w taki sposób, aby przygotowywane potrawy były zbilansowane i zdrowe.

Kolejnym etapem warsztatów było przygotowywanie zdrowych przekąsek. Przy wsparciu i pomocy prowadzącej młodzież w grupach przygotowywała pizzerinki z szynką i oliwkami, pastę na bazie białej fasoli, tortille z kurczakiem i warzywami, batoniki musli z czekoladą i babeczki waniliowe.

Po wspólnej degustacji przygotowanych potraw uczestnicy Hufca otrzymali certyfikaty potwierdzające udział w warsztatach kulinarnych, a także upominki.

Warsztaty miały na celu zapoznanie uczestników z zasadami przygotowywania  zdrowych przekąsek oraz zaszczepienie w młodzieży pasji do zdrowego gotowania i odżywiania się. Dzięki udziałowi w warsztatach młodzież zdobyła nową wiedzę i umiejętności, które zwiększą ich atrakcyjność na rynku pracy, a także będą atutem podczas poszukiwania wakacyjnego zatrudnienia.

 

Autor: Olga Hryniewicka – spec. ds. programów

Fot: Olga Hryniewicka – spec. ds. programów

 

Na zdjęciach uczestnicy OHP z Hufca Pracy w Białymstoku podczas warsztatów kulinarnych

 

 

 

 

 


Widok zawartości stron Widok zawartości stron