Wydawca treści Wydawca treści

Powrót

„Sprawny w zawodzie - bezpieczny w pracy - kucharz”

W Ogólnopolskim Konkursie OHP „Sprawny w zawodzie - bezpieczny w pracy - kucharz”, który odbył się 9 maja 2018 roku, miało okazję zaprezentować swoje umiejętności trzydziestu dwóch młodych kucharzy z 16 województw.

glowne 1160.jpg

Jakie popisowe dania mieli przygotować uczestnicy?

Zadanie polegało na przygotowaniu:

  • kremu z zielonego groszku z grzankami ziołowymi,
  • eskalopków wieprzowych w sosie pieczarkowym,
  • placków ziemniaczanych,
  • surówki z buraków.

Na wykonanie dań dwuosobowe zespoły miały po 90 minut.

Kto wchodził w skład jury?

Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie:

  • Maciej Tomaszewski - Szef Kuchni „Sztuka Mięsa”,
  • Robert Biercewicz - Szef Kuchni „Pizza i Pasta. Gallo Nero”.

Co podlegało ocenie?

Podczas oceny wzięto pod uwagę między innymi:

  • sposób przygotowania i podania potrawy,
  • smak potrawy,
  • czy uczestnicy przed przystąpieniem do gotowania zadbali o higienę,
  • znajomość sprzętu, zasad BHP, receptur.

Zwycięzcy konkursu

I miejsce: Kamil Kozera, Marek Łuszczak, Małopolska WK OHP

II miejsce:  Rafał Kubikowski, Hubert Szymczak, Łódzka WK OHP

III miejsce: Natalia Sokulska, Kinga Wota, Podkarpacka WK OHP

 

 Uczestnikom konkursu życzymy wielu dalszych sukcesów!

 

Zdjęcia: Magdalena Klimuk, Maciej Kraskiewicz


Widok zawartości stron Widok zawartości stron