Wydawca treści
CANDY BAR - SŁODKO SZKOLIMY
Uczniowie Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Mrągowie, kształcący się w zawodzie kucharz, wzięli udział w szkoleniu „Candy Bar – słodki stół”.
Candy Bar to pięknie przystrojone deserowe stoły, pełne babeczek, makaroników, cake pops, biszkoptów, kruszonek, lemoniad, musów, galaretek i deserków, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie.
Podczas kursu, młodzież nauczyła się, jak logistycznie przygotować się do organizacji candy baru. Prowadzący szkolenie zwracali uwagę na planowanie, dbałość o szczegóły, standardy aranżacji stołu w stylu glamour, wybór odpowiednich naczyń, kwiatów, dekoracji słodyczy w wybranej kolorystyce, rodzaje i ilość słodyczy oraz ich koszt. Podkreślali również znaczenie właściwego transportu, gdzie każda słodkość ma swoje przyporządkowane miejsce.
Uczestnicy zdobyli również wiedzę na temat kluczowych elementów umowy o dzieło na candy bar. Szkolenie zakończyło się degustacją przygotowanych słodkości, co było doskonałym podsumowaniem dwudniowych warsztatów.
Dzięki szkoleniu, uczniowie podnieśli swoje kwalifikacje zawodowe i kompetencje miękkie, co zwiększa ich szanse na rynku pracy.
Autor tekstu: Ewa Kraszewska – Witalska - specjalista ds. rozwoju zawodowego
Autor zdjęć: Piotr Grycuk „Nieznani Sprawcy”- szkoleniowiec
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Legnicka młodzież pomaga kolegom z Afryki
26.09.2024
-
W Przemyślu rozpoczęto kursy zawodowe
25.09.2024
-
W Jarosławiu szkolą się przyszli kierowcy
25.09.2024
-
Party PRL – integracja pokoleń w Elblągu
24.09.2024