Wydawca treści
Międzynarodowy Dzień Walki z Rakiem 4 lutego przypadał Międzynarodowy Dzień Walki z Rakiem. W tym dniu, należy przypomnieć o ogromnej wadze profilaktyki. Dzięki działaniom prozdrowotnym udaje się wcześnie zidentyfikować potencjalny problem zachorowań na tyle szybko, aby mieć najlepsze rokowania i ogromne szanse na wyleczenie.
Depresji chcemy powiedzieć stop! Zajęcia edukacyjne w OSiW w Ząbkowicach Śląskich Uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Ząbkowicach Śląskich realizują Inicjatywę Ogólnopolskiej Kapituły Samorządności Młodzieży OHP pod nazwą „Twój los zależy od Twoich nawyków” - Depresji chcemy powiedzieć stop! W dniu 01. 02. 2024 r. odbyły się zajęcia edukacyjne dotyczące depresji oraz sposobów radzenia sobie z chorobą - leczenia oraz zapobiegania.
Łomża: Warsztaty w Wasilkowie „WYstartujMY RAZEM!” Młodzież z łomżyńskiego Hufca Pracy w ramach projektu „WYstartujMY RAZEM!” realizowanego z programu Fundusze Europejskie dla Podlaskiego 2021-2027 brała udział w dniach 22-26 stycznia 2024 r. w 5-dniowych wyjazdowych warsztatach samorozwoju i motywacji zorganizowanych w Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Wasilkowie.
Wirtualny świat zawodów w okularach VR w Krośnie 1 lutego młodzież z krośnieńskiego 9-9 Hufca Pracy gościła w Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Krośnie, aby skorzystać z pomocy pracowników rozwoju zawodowego.
Szkolenie z zakresu kompetencji cyfrowych w CEiPM Rzeszów Technologia cyfrowa wywróciła nasz świat do góry nogami. Z przyjaciółmi spotykamy się na Facebooku lub Snapie, z szefem i klientami widzimy się na Zoomie, uczymy się na Teamsach, transakcje bankowe rozliczamy w aplikacji, a kamerę i aparat mamy w komórce i wyciągamy z kieszeni przy każdej nadarzającej się okazji.
Kolno: „Dzień Babci i Dziadka w ŚDS” „Pokolenie dla pokolenia” – pod tym hasłem społeczność Ochotniczych Hufców Pracy celebruje Dzień Babci i Dziadka.
Młodzież z Olsztyna odkrywa magię chemii Jak stworzyć płonącą pianę? Co się stanie, gdy połączymy kwas askorbinowy ze skrobią? Czy istnieją inne sposoby na wzniecenie ognia poza użyciem zapałek?
Doradztwo zawodowe dla uczestników projektu w CEiPM Rzeszów W Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Rzeszowie zakończył się drugi cykl doradztwa zawodowego dla uczestników projektu „Odpowiedzialni za przyszłość”.
„Odpowiedzialni za przyszłość” w 9-17 HP w Stalowej Woli Uczestnicy stalowowolskiego 9-17 Hufca Pracy biorący udział w projekcie „Odpowiedzialni za przyszłość” odbywają w dniach 24-26 stycznia szkolenie z zakresu przedsiębiorczości.
Suwałki: WYstartujMY RAZEM 5-dniowe warsztaty wyjazdowe w Wasilkowie W ramach realizowanego przez Podlaską Wojewódzką Komendę OHP w Białymstoku projektu z EFS + pt. „WYstartujMY RAZEM”, młodzież z Augustowskiego Hufca Pracy od 22 stycznia 2024 r. bierze udział w wyjazdowych 5-dniowych warsztatach samorozwoju i motywacji.
Dzień otwarty w CEiPM w Krośnie 24 stycznia krośnieńskie Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży zorganizowało „Dzień Otwarty”, podczas którego dla odwiedzających przygotowano szereg przydatnych informacji dotyczących rynku pracy.
Dach dla przyjaciela_reaktywacja Na warsztacie stolarskim przy Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Grudziądzu od listopada 2023 do końca lutego 2024 potrwają prace związane z tworzeniem domów dla czworonożnych przyjaciół w ramach projektu "Dach dla przyjaciela reaktywacja".
Szkolenie z zakresu przedsiębiorczości W Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Tarnobrzegu realizowane jest szkolenie z zakresu przedsiębiorczości w ramach Projektu „Odpowiedzialni za przyszłość”.
O EURES w krośnieńskim Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży W dniach 17 i 18 stycznia w Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Krośnie odbyły się „Dni Informacyjne EURES”.
W Olsztynie kształtują postawy przedsiębiorcze Przyszli fryzjerzy OHP z Olsztyna (Warmińsko-Mazurska WK) wzięli udział w warsztatach dotyczących kształtowania postaw przedsiębiorczych, zorganizowanych przez olsztyńskie Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży.
Zajęcia Kulinarne w przemkowskim Hufcu - młodzież przygotowuje zdrowszą wersje pizzy Dzień Pizzy w Polsce stał się pretekstem do spotkań w gronie przyjaciół i znajomych. Jest to święto coraz powszechniej celebrowane w szkołach–degustacje i warsztaty kulinarne przybliżają młodzieży historię kulinariów i pokazują jak tradycyjne dania mogą się zmieniać na przestrzeni wieków.