Wydawca treści
"Kariera na talerzu" – Światowy Dzień Owoców i Warzyw w MCK Jarosław
W Młodzieżowym Centrum Kariery w Jarosławiu odbyły się warsztaty „Kariera na talerzu – wybierz najlepsze składniki” wpisujące się w FestiFunDays oraz Ogólnopolski Tydzień Kariery.
Zorganizowane zostało z okazji Światowego Dnia Owoców i Warzyw, połączyło temat świadomego planowania kariery zawodowej z promocją zdrowego stylu życia.
Głównym punktem programu były warsztaty „Kariera na talerzu – wybierz najlepsze składniki”. Pokazały one w symboliczny sposób, że kariera – podobnie jak dobrze przygotowane danie – wymaga odpowiednich składników, proporcji, zaangażowania i odrobiny doświadczenia. W zajęciach uczestniczyła młodzież z jarosławskiego 9–12 Hufca Pracy.
Podczas spotkania dietetyk przeprowadził pogadankę edukacyjną, poruszając tematy zdrowego odżywiania i wpływu diety na samopoczucie oraz efektywność w nauce i pracy. Następnie odbyły się warsztaty praktyczne, podczas których uczestnicy przygotowywali świeże soki, koktajle, sałatki, pasty i desery z owoców i warzyw. Wspólne gotowanie sprzyjało integracji, współpracy i kreatywnemu działaniu.
Wydarzenie spotkało się z dużym zainteresowaniem, zachęcając młodzież do refleksji nad swoją przyszłością zawodową oraz do troski o zdrowie. Pokazało, że właściwie dobrane składniki to podstawa sukcesu – zarówno w kuchni, jak i w życiu.
Auto tekstu i zdjęć: Barbara Wojtowicz – starszy doradca zawodowy w MCK Jarosław, Bożena Szczupak - starszy doradca ds. zatrudnienia.
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Barman-kelner-barista w oleskim OSIW
20.10.2025
-
Spotkanie partnerów OHP i ZDZ w Białymstoku
17.10.2025
-
Rzeszów: Targi Pracy NETWORKPOWER
17.10.2025