Wydawca treści
Konkurs „Mały Masterchef” rozstrzygnięty!
Zawód kucharza to doskonały pomysł na przyszłość i możliwość zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych.
Jednak, jak powiedział Mariusz Piotrowski - nauczyciel z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, O sukcesie decyduje kilka rzeczy: trzeba kochać ten zawód, bo to ciężki kawałek chleba i trudna praca. Trening, pasja, kreatywność i wytrwałość – to one kształtują przyszłego mistrza". Coraz częściej gotowanie staje się przygodą, która wykracza poza przestrzeń kuchenną, a ma to związek z szukaniem nowych inspiracji i przepisów – temu właśnie przyświecał cel wyjazdu do Malagi.
Jak gotować od serca i jak przyrządzać wykwintne dania, które poruszą podniebienia najbardziej wymagających smakoszy, pokazali nam na zakończenie projektu pn.”zGotuj sobie przyszłość 2” uczestnicy konkursu pn. ”Mały Masterchef”. Wydarzenie to miało miejsce w dniu 27 lutego br. w Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Ząbkowicach Śląskich.
Siedem zespołów dwuosobowych stanęło do konkursu aby swoją pasję i umiejętności „położyć na talerzu”. Wszystkie dania były przygotowane perfekcyjnie. Potrawy prezentowały się znakomicie, ale jeszcze lepiej smakowały. Komisja konkursowa miała bardzo duży dylemat z wyłonieniem zwycięzcy. Przyznano ex aequo dwa pierwsze miejsca a pozostałym uczestnikom wręczono podziękowania za udział w konkursie. Różnice punktowe między pierwszym miejscem a pozostałymi uczestnikami były minimalne. Wszyscy spisali się doskonale.
Pierwsze miejsce zajęła drużyna z Hufca Pracy w Dzierżoniowie i z Kamiennej Góry.
Uczestnikom życzymy dalszego rozwoju kreatywności kulinarnej i sukcesów w gastronomii.
Autorka tekstu i zdjęć: Małgorzata Augustyn-Brykalska - Kierownik Zespołu Programów Międzynarodowych DWK OHP
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Młodzieżowa Giełda Zawodów
10.03.2025