Wydawca treści Wydawca treści

Powrót

Kulinarna kreatywność w 11-19 Hufcu Pracy w Słupsku

W przedświątecznej atmosferze odbył się konkurs kulinarny pod hasłem „Słodko-słone świąteczne eksperymenty”.

Cieszył się dużym zainteresowaniem oraz dostarczył wielu niezapomnianych wrażeń zarówno uczestnikom, jak i członkom jury. Wydarzenie stało się doskonałą okazją do zaprezentowania kreatywności, talentu kulinarnego oraz odwagi w łączeniu nieoczywistych, świątecznych smaków.

Uczestnicy konkursu zaprezentowali potrawy wyróżniające się oryginalnością, estetyką podania oraz umiejętnym balansowaniem pomiędzy nutami słodkimi i słonymi. Jury, po burzliwych obradach, przyznało:

  • I miejsce daniu pt. „Schab w glazurze miodowo-musztardowej z leśnym kaszotto”, które zachwyciło harmonijnym połączeniem smaków i dopracowaną kompozycją;
  • II miejsce zdobył wyśmienity „Tort piernikowy z solonym kajmakiem i kremem cynamonowym”, doceniony za głębię aromatów oraz świąteczny charakter;
  • III miejsce przyznano ex aequo dwóm propozycjom: „Zielonym pierogom z łososiem i musem brzoskwiniowym” oraz „Miniserniczkom krówkowym”, które urzekły jury oryginalnością oraz precyzją wykonania.

Zwycięzcy konkursu otrzymali vouchery do drogerii, natomiast pozostali uczestnicy zostali uhonorowani nagrodami pocieszenia, jako wyraz uznania za zaangażowanie i wysoki poziom zaprezentowanych dań. Uroczystego wręczenia nagród dokonali Zastępca Dyrektora ZSP w Łodzierzy- Magdalena Wojtowicz oraz Komendant 11-19 Hufca Pracy w Słupsku - Piotr Wojciechowski.

Konkurs „Słodko-słone świąteczne eksperymenty” był nie tylko rywalizacją kulinarną, lecz także inspirującym spotkaniem pasjonatów gotowania. Wspólne celebrowanie przedświątecznego czasu sprzyjało integracji, rozwijaniu umiejętności oraz budowaniu pozytywnej, twórczej atmosfery. Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów na kulinarnej drodze.

 

Autor tekstu i zdjęć: Piotr Wojciechowski – Komendant 11-19 HP w Słupsku

 


Widok zawartości stron Widok zawartości stron