Wydawca treści Wydawca treści

Powrót

Łomża: nabór na szkolenie Kuchnia bankietowa/ restauracja hotelowa

Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Łomży zaprasza na bezpłatne szkolenie Kuchnia bankietowa/restauracja hotelowa.

 

Termin: 

15,22,29 pażdziernika 2025

 

Miejsce:                              

Młodzieżowe Centrum Kariery w Zambrowie,

ul. Papieża Jana Pawła II 14,

18-300 Zambrów

 

Celem kursu jest przygotowanie uczestników do pracy w gastronomii hotelowej i obsłudze przyjęć bankietowych poprzez zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności z zakresu organizacji pracy w kuchni restauracyjnej i hotelowej, przygotowywania dań bankietowych, estetycznego serwowania potraw oraz zasad obsługi klienta zgodnych z wysokimi standardami branży. Kurs rozwija także umiejętności pracy zespołowej, kreatywności kulinarnej oraz znajomości zasad higieny i bezpieczeństwa, co zwiększa konkurencyjność uczestników na rynku pracy.

 

Program kursu:

  1. Zasady BHP podczas pracy w kuchni
  2. Omówienie podstawowych zasad obowiązujących w kuchni bankietowej
  3. Różne rodzaje bankietów i imprez okolicznościowych
  4. Talerze, zastawa i naczynia używane podczas imprez okolicznościowych
  5. Różne ustawienia bufetów w zależności od formy wydarzenia
  6. Przygotowywanie przekąsek zimnych z:

- drobiu, wieprzowiny, ryb, wołowiny, warzyw i owoców

  1. Przygotowywanie dań gorących z:

- drobiu, wieprzowiny, ryb, wołowiny, warzyw i owoców

  1. Ustawienie bufetu

- rozmieszczenie bufetów na sali

- ustawienie przystawek zimnych w bufecie

- ustawienie  podgrzewaczy z gorącymi daniami

  1. Egzamin praktyczny

 

Zapraszamy.

 


Widok zawartości stron Widok zawartości stron