Wydawca treści
Łomża: Smaczna tradycja
W Hufcu Pracy w Łomży odbyły się warsztaty kulinarne, poświęcone zwyczajowi smażenia pączków.
Pieczenie pączków w karnawale to stary zwyczaj, który na dobre zadomowił się w polskiej kulturze i obyczajach. Pączki to również smaczna tradycja, obok której nie można przejść obojętnie.
Podczas warsztatów uczestniczki kształcące się w zawodach: cukiernik i kucharz dzieliły się swoimi wypróbowanymi przepisami oraz doświadczeniem i nowościami.
Efekt końcowy był bardzo satysfakcjonujący i wart każdej minuty wspólnej pracy. Delektować się pysznymi wypiekami mogli uczestnicy świetlicy sportowej, jak i uczestniczki zajęć koła kosmetycznego.
Założeniem głównym warsztatów było rozwijanie zainteresowań i umiejętności kulinarnych uczestników, kultywowanie starych tradycyjnych smaków, jak również pożyteczny odpoczynek w czasie ferii zimowych.
Autor tekstu: Pachucka Marzena - wychowawca Hufca Pracy w Łomży
Autor zdjęć: Dziemiańczuk Anna - Komendant Hufca Pracy w Łomży
Zdjęcia nr 1-6: Uczestnicy zajęć i ich wyroby
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Wizyta absolwenta w HP Bolesławiec
08.01.2025