Wydawca treści
Najsprawniejsi kucharze z Warmii i Mazur
Co decyduje o smaku pierogów? Jak zrobić te mistrzowskie? W kulinarną podróż po ukraińskich smakach wyruszyli młodzi kucharze z Warmii i Mazur.
Za nami wojewódzkie eliminacje do Ogólnopolskiego Konkursu „Sprawny w zawodzie 2022” w kategorii kucharz.
Do konkursu przystąpili reprezentanci OHP z Gołdapi, Braniewa, Pisza, Giżycka, Mrągowa i Pasłęka. Konkurs składał się z dwóch etapów. Po rozwiązaniu testu wiedzy z zakresu gastronomii, młodzież przystąpiła do części praktycznej, która polegała na przygotowaniu vareników (pierogów ukraińskich) z farszem z kapusty i ziemniaków.
Komisja konkursowa miała smaczne, ale i niełatwe zadanie. W tym roku poziom młodych kucharzy był wyjątkowo wysoki, a różnica punktowa minimalna.
Finalnie na najwyższym stopniu podium stanęła Paulina Brodowska reprezentująca Hufiec Pracy w Giżycku. Drugie miejsce zajęła Dominika Wetzel z Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Mrągowie, natomiast trzecie miejsce zdobył Hubert Śliwiński z Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Gołdapi.
Gratulujemy!
Autor tekstu i zdjęć: Karolina Mrówczyńska Kierownik Zespołu ds. Kształcenia i Wychowania W-M WK OHP
Zdjęcie nr 1_ Paulina Brodowska – zwyciężczyni wojewódzkich eliminacji do Ogólnopolskiego Konkursu „Sprawny w zawodzie 2022” w kategorii kucharz.
Zdjęcie nr 2-7_Młodziez OHP z Warmii i Mazur podczas eliminacji do Ogólnopolskiego Konkursu „Sprawny w zawodzie 2022” w kategorii kucharz.
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Wizyta absolwenta w HP Bolesławiec
08.01.2025