Wydawca treści
Nakręć się na sushi
Jak zrobić wyśmienite shushi? Hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri i inne smaki! Młodzież OHP z Gołdapi wzięła udział w warsztatach z kuchni japońskiej.
Uczestnicy pod czujnym okiem licencjonowanego sushimastera zgłębiała techniki przygotowania, zgodnie z tradycją, idealnego sushi. W części teoretycznej poznali historię sushi, rodzaje rolek oraz podstawowe informacje na temat kuchni japońskiej.
Część praktyczna pozwoliła uczestnikom nauczyć się kręcić rolki od podstaw. Pani Emilia Sakowicz, właścicielka Pracowni Sushi w Gołdapi, pokazała cały proces, począwszy od odpowiedniego zaprawienia ryżu na prawidłowym i estetycznym serwowaniu kończąc.
Młodzież chętnie i bardzo aktywnie uczestniczyła w warsztatach. Otrzymane certyfikaty na pewno zwiększą ich konkurencyjność na gastronomicznym rynku pracy.
Warsztaty pn. „Nakręć się na Sushi” zostały zorganizowane przez Młodzieżowe Centrum Kariery OHP w Gołdapi.
Autor tekstu: Monika Dowgiałło – doradca zawodowy MCK Gołdap
Autor zdjęć: Anna Brzost – Dołęga – pośrednik pracy
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Tarnobrzeskie Targi Pracy, Nauki i Edukacji
28.04.2025