Wydawca treści
Zambrów: Warsztaty edukacyjne ,,Monoporcje’’
Obecny rynek pracy wymaga coraz wyższych kwalifikacji młodych pracowników. Każdy ukończony kurs potwierdzony dokumentem o jego ukończeniu, to cenne świadectwo ciężkiej pracy, brane pod uwagę podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
Podczas warsztatów edukacyjnych ,,Monoporcje’’ młodzież z OHP z Hufca Pracy w Zambrowie miała okazję pod czujnym okiem doświadczonych trenerów nauczyć się, jak tworzyć najnowocześniejsze desery, czyli ,,Monoporcje''. Poznali tajniki, jak stworzyć stabilne, a jednocześnie rozpływające się w ustach musy o ciekawym i wyjątkowym smaku. Wspólnie tworzyli m.in. wsady owocowe i czekoladowe, biszkopty, ciasta kruche. Nauczyli się,jak je wykończyć, aby zachwycały nie tylko smakiem.
W zajęciach wzięli udział uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia nr 3 im. Janusza Korczaka w Zambrowie, kształcący się w zawodzie cukiernika i kucharza.
Uczestnicy Hufca byli zachwyceni zajęciami, co tylko utwierdziło kadrę w przekonaniu, że warto organizować podobne przedsięwzięcia w przyszłości.
Otrzymane certyfikaty potwierdzają zdobycie wiedzy z zakresu prowadzonych zajęć i znacząco przybliżają do znalezienia wymarzonej pracy.
Organizatorzy szkolenia widzą, że z powodzeniem udało się rozpalić płomień nowej pasji przyszłym kucharzom i cukiernikom.
Autor tekstu: Tomasz Kurkowski – specjalista ds. programów - stażysta w Łomży
Autor zdjęć: Magdalena Brzósko – Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Zambrowie
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
„Targi Pracy i Edukacji”
28.11.2023
-
Zajęcia z pośrednikiem pracy w Tarnobrzegu
27.11.2023
-
Młodzieżowe Tygodnie Sukcesu w Gołdapi
23.11.2023
-
Giełda Pracy w Dzierżoniowie - 27.11.2023 r.
23.11.2023