Wydawca treści
Warsztaty w ramach programu „Pośrednictwo pracy – praca w gastronomii”
W ramach programu „Pośrednictwo pracy – praca w gastronomii” Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży zorganizowało dla uczestników Hufca Pracy zajęcia z pośrednikiem pracy Urszulą Rytwiańską, która omówiła wymagania pracy w zawodzie kucharz i zawodach pokrewnych.
Przedstawione zostały również oferty pracy dostępne na lokalnym rynku i krótkoterminowe formy zatrudnienia oraz zasady prawidłowego sporządzania dokumentów aplikacyjnych.
Następnie odbyły się warsztaty kulinarne w „Kuchnia Tatarska u Alika”. Właściciel punktu gastronomicznego Aleksander Popławski opowiedział młodzieży o swojej ścieżce zawodowej, specyfice pracy oraz historii kuchni tatarskiej.
Młodzież poznając nowe smaki i aromaty otrzymała wiele wskazówek dotyczących pracy w kuchni oraz wykonała potrawy „Stulistnika z mięsem” oraz „Kibiny”.
Uczestnicy nabyłi wiedzę i umiejętności, które przydadzą im się przy podjęciu pierwszej pracy. Młodzież była bardzo aktywna w trakcie warsztatów, zadawali wiele pytań. Na koniec skosztowali przygotowane przez siebie dania, które bardzo im smakowały.
Autor tekstu i zdjęć: Anna Maziewska – spec. ds. programów
Zdjęcie nr 1, 2: Uczestnicy programu „Pośrednictwo pracy – praca w gastronomii” na warsztatach kulinarnych.
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Giełda Pracy w Człuchowie - 08.12.2023 r.
06.12.2023
-
Giełda Pracy w Grudziądzu - 07.12.2023 r.
01.12.2023
-
„Targi Pracy i Edukacji”
28.11.2023
-
Zajęcia z pośrednikiem pracy w Tarnobrzegu
27.11.2023
-
Młodzieżowe Tygodnie Sukcesu w Gołdapi
23.11.2023
-
Giełda Pracy w Dzierżoniowie - 27.11.2023 r.
23.11.2023