Wydawca treści
Wizyta studyjna dla młodzieży w Przemyślu
Kadra rozwoju zawodowego z Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Przemyślu 6 marca zorganizowała wizytę studyjną w przemyskiej „Restauracji BOSKO”. Lokal oznaczony jest certyfikatem „Szlak kulinarny podkarpackie smaki”. Uczestnikami wydarzenia była młodzież 9-13 HP w Przemyślu oraz młodzież zewnętrzna.
W ramach spotkania z przedsiębiorcą młodzież miała niecodzienną okazję zapoznać się ze specyfiką pracy kucharza, poznać zasady funkcjonowania branży gastronomicznej oraz usłyszeć o poszczególnych etapach procesu produkcyjnego w gastronomii. Pracodawca z pasją opowiedział o początkach powstania restauracji, charakterze prowadzenia działalności gospodarczej, pracy całego zespołu a także oczekiwaniach pracodawcy względem przyszłych pracowników. Odniósł się również do zasad procesu rekrutacji i warunków zatrudnienia. Podkreślił że w restauracji „nie przyjmuje się klientów lecz gości” oraz bardzo ważnym jest dbanie o ciepłą i przyjazną atmosferę w restauracji.
Po wizycie u pracodawcy młodzież wzięła udział w pogadance, podczas której mogła wymienić się wrażeniami, które odniosła podczas spotkania, powiedzieć, czym się zainspirowała oraz co najbardziej zapadło w jej pamięci.
Zaplanowane działanie podjęte zostało przy współpracy z przemyskim 9-13 Hufcem Pracy.
Autorki tekstu i zdjęć: Lidia Katan - doradca zawodowy, Joanna Książek - pośrednik pracy
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Elbląg: Szkolimy zawodowo
26.07.2024
-
Ostródzkie lato z OHP
26.07.2024
-
Elbląg: Operatorzy wózka widłowego na start!
26.07.2024
-
Giełda Pracy w Wolsztynie - 26.07.2024
24.07.2024