Wydawca treści
Wizyta studyjna w wytwórni cukierniczej Caramella w Rogach
11 czerwca młodzież Osrodka Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu, kształcąca się w zawodzie kucharz, odbyła wizytę studyjną w Zakładzie Produkcji Słodyczy „Caramella” Agnieszka Turek w Rogach.
Jest to firma rodzinna, która na rynku funkcjonuje już od kilkunastu lat, sukcesywnie się rozwijając. Specjalizuje się w wypieku tradycyjnych ciasteczek kruchych, wytwarzanych wyłącznie tradycyjnymi metodami i wyrabianych ręcznie. Współpracuje z wieloma hurtowniami o ogólnopolskim zasięgu.
Celem wizyty było danie młodym ludziom szansy na obejrzenie z bliska procesu produkcji ciastek na dużą skalę. Młodzież poznała maszyny oraz obowiązujące w przedsiębiorstwie procedury. Była to też okazja do porozmawiania z potencjalnym pracodawcą i dopytania o prowadzenie własnej działalności.
Organizatorami wydarzenia byli pracownicy Młodzieżowego Centrum Kariery w Iwoniczu, zaś uczniom towarzyszyła opiekunka praktycznej nauki zawodu p. Agnieszka Krupa.
Wizyta została zrealizowana dzięki uprzejmości właścicielki cukierni. Dziękujemy za poświęcony czas i merytoryczne wyjaśnienia.
Autor artykułu: Maria Parylak - pośrednika pracy w MCK w Iwoniczu
Autor zdjęć: pracownik cukierni
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
OHPraca na wakacje – młodzież w akcji!
01.07.2025
-
Augustów: Wystartowali z kursami zawodowymi
01.07.2025
-
Staż z widokiem na Adriatyk
01.07.2025
-
Łomża: Młodzież rozwija cyfrowe kompetencje
01.07.2025
-
Zambrów: Edukacyjne wsparcie młodzieży
30.06.2025