Wydawca treści Wydawca treści

Powrót

Wizyta studyjna w wytwórni cukierniczej Caramella w Rogach

11 czerwca młodzież Osrodka Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu, kształcąca się w zawodzie kucharz, odbyła wizytę studyjną w Zakładzie Produkcji Słodyczy „Caramella” Agnieszka Turek w Rogach.

Jest to firma rodzinna, która na rynku funkcjonuje już od kilkunastu lat, sukcesywnie się rozwijając. Specjalizuje się w wypieku tradycyjnych ciasteczek kruchych, wytwarzanych wyłącznie tradycyjnymi metodami i wyrabianych ręcznie. Współpracuje z wieloma hurtowniami o ogólnopolskim zasięgu.

Celem wizyty było danie młodym ludziom szansy na obejrzenie z bliska procesu produkcji ciastek na dużą skalę. Młodzież poznała maszyny oraz obowiązujące w przedsiębiorstwie procedury. Była to też okazja do porozmawiania z potencjalnym pracodawcą i dopytania o prowadzenie własnej działalności. 

Organizatorami wydarzenia byli pracownicy Młodzieżowego Centrum Kariery w Iwoniczu, zaś uczniom towarzyszyła opiekunka praktycznej nauki zawodu p. Agnieszka Krupa.

Wizyta została zrealizowana dzięki uprzejmości właścicielki cukierni. Dziękujemy za poświęcony czas i merytoryczne wyjaśnienia.

 

Autor artykułu: Maria Parylak - pośrednika pracy w MCK w Iwoniczu

Autor zdjęć: pracownik cukierni

 


Widok zawartości stron Widok zawartości stron