 Wydawca treści
						
						
					
				
				
			
		
	
	
		
		
			
		
	
				
			
		
	
 Wydawca treści
		
		
	CANDY BAR - SŁODKO SZKOLIMY
Uczniowie Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Mrągowie, kształcący się w zawodzie kucharz, wzięli udział w szkoleniu „Candy Bar – słodki stół”.
		
    
Candy Bar to pięknie przystrojone deserowe stoły, pełne babeczek, makaroników, cake pops, biszkoptów, kruszonek, lemoniad, musów, galaretek i deserków, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie.
Podczas kursu, młodzież nauczyła się, jak logistycznie przygotować się do organizacji candy baru. Prowadzący szkolenie zwracali uwagę na planowanie, dbałość o szczegóły, standardy aranżacji stołu w stylu glamour, wybór odpowiednich naczyń, kwiatów, dekoracji słodyczy w wybranej kolorystyce, rodzaje i ilość słodyczy oraz ich koszt. Podkreślali również znaczenie właściwego transportu, gdzie każda słodkość ma swoje przyporządkowane miejsce.
Uczestnicy zdobyli również wiedzę na temat kluczowych elementów umowy o dzieło na candy bar. Szkolenie zakończyło się degustacją przygotowanych słodkości, co było doskonałym podsumowaniem dwudniowych warsztatów.
Dzięki szkoleniu, uczniowie podnieśli swoje kwalifikacje zawodowe i kompetencje miękkie, co zwiększa ich szanse na rynku pracy.
Autor tekstu: Ewa Kraszewska – Witalska - specjalista ds. rozwoju zawodowego
Autor zdjęć: Piotr Grycuk „Nieznani Sprawcy”- szkoleniowiec








			
	
	
	
		
			
				
				
					
	
		
		
			
				
					
						
							 Widok zawartości stron
						
						
					
				
				
			
		
	
	
		
		
			
		
	
				
			
		
	
 Widok zawartości stron
		
		
	
			
	
	
	
		
			
				
				
					
	
		
		
			
				
					
						
							 Zobacz również:
						
						
					
				
				
			
		
	
	
		
		
			
		
	
				
			
		
	
 Zobacz również:
		
		
	Zobacz również:
- 
			Giełda Pracy w Kwidzynie - 5.11.2025r.30.10.2025 
- 
			Podkarpackie: Ogólnopolski Tydzień Kariery27.10.2025 


 
						 
						 
						 
						 
					



 
  
 