Wydawca treści
„Sprawny w zawodzie - bezpieczny w pracy - kucharz”
W Ogólnopolskim Konkursie OHP „Sprawny w zawodzie - bezpieczny w pracy - kucharz”, który odbył się 9 maja 2018 roku, miało okazję zaprezentować swoje umiejętności trzydziestu dwóch młodych kucharzy z 16 województw.
Jakie popisowe dania mieli przygotować uczestnicy?
Zadanie polegało na przygotowaniu:
- kremu z zielonego groszku z grzankami ziołowymi,
- eskalopków wieprzowych w sosie pieczarkowym,
- placków ziemniaczanych,
- surówki z buraków.
Na wykonanie dań dwuosobowe zespoły miały po 90 minut.
Kto wchodził w skład jury?
Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie:
- Maciej Tomaszewski - Szef Kuchni „Sztuka Mięsa”,
- Robert Biercewicz - Szef Kuchni „Pizza i Pasta. Gallo Nero”.
Co podlegało ocenie?
Podczas oceny wzięto pod uwagę między innymi:
- sposób przygotowania i podania potrawy,
- smak potrawy,
- czy uczestnicy przed przystąpieniem do gotowania zadbali o higienę,
- znajomość sprzętu, zasad BHP, receptur.
Zwycięzcy konkursu
I miejsce: Kamil Kozera, Marek Łuszczak, Małopolska WK OHP
II miejsce: Rafał Kubikowski, Hubert Szymczak, Łódzka WK OHP
III miejsce: Natalia Sokulska, Kinga Wota, Podkarpacka WK OHP
Uczestnikom konkursu życzymy wielu dalszych sukcesów!
Zdjęcia: Magdalena Klimuk, Maciej Kraskiewicz
Widok zawartości stron
Zobacz również:
Zobacz również:
-
Moja praca we Francji – wywiad z Kingą
16.03.2023
-
Absolwent Roku 2016 - 6 lat później
23.02.2023
-
Warto być aktywnym - wywiad z Nadią Góralską
04.01.2023
-
Moja praca jest moją pasją – wywiad z Olą
11.10.2022
-
Kobieta na budowie – czy to dobry pomysł?
19.09.2022
-
Zaryzykowałam i odniosłam sukces
04.08.2022
-
Od praktykanta do szefa kuchni
26.07.2022