Wydawca treści Wydawca treści

Powrót

Top 3 - książki dla przyszłych kucharzy (i nie tylko)

2019-11-13

Gotowanie to twoja pasja? Chcesz połączyć pracę z przyjemnością? Wybierz zawód kucharza! Jeśli szukasz inspiracji, sięgnij po polecane przez nas książki dla przyszłych kucharzy (i nie tylko).

 

Przegląd jak zwykle przygotowała Agnieszka - nasza "dokarierowa książkoholiczka".

Niki Segnit, Sztuka gotowania

Książka „Sztuka gotowania” to podróż po kuchni od A do Z. Znaleźć w niej można porady dotyczące tego jak łączyć smaki i aromaty. To genialna pozycja zarówno dla początkujących kucharzy, ale i profesjonalnych szefów kuchni. To idealna książka dla tych, którzy lubią gotować z fantazją.

Niki Segnit, Leksykon smaków

„Leksykon smaków” to książka dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować w kuchni. To idealna pozycja dla każdego smakosza i wszystkich poszukujących nowych smaków. Autorka podzieliła na grupy 99 produktów. Następnie połączyła je w pary dzięki czemu powstała smakowa paleta (w książce opisanych jest około 1000 połączeń smakowych).

Marek Łebkowski, Szkoła gotowania Marka Łebkowskiego. Kuchnia polska

„Szkoła gotowania” to książka, w której znaleźć można przepisy na najpopularniejsze polskie potrawy, ale w innych inspirujących wariantach. To kompendium gotowania idealna dla każdego przyszłego kucharza.

Miłej lektury i owocnej pracy!

Autor: Agnieszka Banasik


Widok zawartości stron Widok zawartości stron