Wydawca treści Wydawca treści

Powrót

10 książek dla przyszłych cukierników

2020-02-20

Cukiernik to jeden z najsłodszych zawodów świata. Jeśli chcesz się kształcić w tym zawodzie, albo po prostu posiadasz zamiłowanie do wypieków, sięgnij po polecane przez nas książki.

aktualizacja 28.09.2020

 

D'Olivier Platon, Szkoła cukiernictwa

Książka to zbiór ponad 100 przepisów cukierniczych (o różnych stopniach trudności) przygotowanych przez szefów kuchni prestiżowej szkoły Cordon Bleu. Każdy przepis jest zilustrowany i objaśniony krok po kroku. W książce znaleźć można także informacje o potrzebnych przyborach cukierniczych i podstawowych składnikach.

 

Kasia Guzik, Dwanaście słodkich miesięcy. Przepisy na każdą okazję

W książce znaleźć można przepisy na bajeczne torty i ciasta na różne okazje. Jeśli chcecie wiedzieć jak zrobić np. pączki wiedeńskie na Tłusty Czwartek, koniecznie sięgnijcie po Dwanaście słodkich miesięcy.

 

Agata Stankiewicz, Małgorzata Nagat, Dziewczyny z wypiekami

To idealna książka dla każdego, kto lubi słodkie wyzwania. Znaleźć w niej można przepisy na desery na różne okazje. Niewątpliwym atutem książki są piękne zdjęcia wypieków.

 

Alan Dunn, Wielka kolekcja dekoracji ciast

W poradniku znaleźć można ponad 100 instrukcji dekorowania ciast w klasycznym stylu, które zostały opatrzone zdjęciami. Ta książka to skarbnica inspiracji.

 

Renata Czelny-Kawa, Serniki słodkie i wytrawne

To książka idealna zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych cukierników. Proste i sprawdzone przepisy zainspirują każdego.

 

Sprawdź wszystko na temat zawodu cukiernika w naszym tekście!

 

 

Praca zbiorowa, Artrystyczne dekoracje tortów

To jedyna w swoim rodzaju książka, w której 12 najlepszych projektantek ciast dzieli się swoją wiedzą praktyczną i przepisami. Ten poradnik przyda się każdemu dekoratorowi ciast.

 

Iga Szarzyńska, Moje cztery pory roku

Autorka zaprezentowała w książce własne pomysły na dekoracje ciast, babeczek, tortów. W książce znaleźć można także instrukcje, przepisy, porady. Dodatkowym atutem są szablony do wykonywania pierniczków, ciastek i kwiatów cukrowych.

 

Squires Kitchen International School, Sztuka dekoracji cukierniczej

W książce 20 najsławniejszych mistrzów dekoracji cukrowych dzieli się umiejętnościami, technikamii projektami. To książka idealna dla amatorów cukiernictwa o różnym stopniu umiejętności.

 

Dorota Świątkowska, Moje wypieki. Całkiem nowe przepisy

Autorka umieściła w książce ponad 100 nowych przepisów o różnym stopniu trudności. Dodatkowo część przepisów jest bezglutenowa. Wszystkie przepisy są niezawodne.

 

Ida Kulawik, Kinga Błaszczyk-Wójcicka, Słodka kuchnia roślinna

Ta książka to zbiór przepisów dla wegan, alergików, dzieci oraz dla tych, którzy szukają ciekawostek kulinarnych. Książka zawiera proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy.

 

Miłej lektury i owocnej, słodkiej pracy!

 

Autor: Agnieszka Banasik


Widok zawartości stron Widok zawartości stron